Mikor lomtalanítsunk?

Ezt a kérdést nem mindig mi döntjük el.

A Budapesten élők az FKF (Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.) éves lomtalanítását veszik legtöbben igénybe, mert az ingyen van. Ez természetesen teljesen érthető álláspont, nem beszélve arról, hogy már sok-sok éve ez a jól bevált módszer (bár úgy tűnik már nem sokáig lesz elérhető). A hátránya leginkább az, hogy évente egyszer kerül rá sor és nem biztos, hogy nekünk éppen megfelel az időpont. Ilyenkor jön jól egy olyan vállalkozás mint a miénk, bár mi sem minden esetben tudjuk ingyen elvégezni a lomok elszállítását, de igyekszünk olyan megoldást kitalálni amivel mindenki jól jár.

Nem is beszélve azokról az esetekről, amikor hagyaték, vagy örökség útján jutunk egy ingatlanhoz és szeretnénk a benne található tárgyaktól berendezésektől megszabadulni, de vagy már régen véget ért a kerületünkben a lomtalanítási időszak, vagy még sokára lesz esedékes. Olyankor is bajban vagyunk, ha új bútorokat szeretnénk vásárolni, de nem tudjuk hova tenni a régit, nem mindenkinek van erre alkalmas pincéje/garázsa ugyebár..

Ha nem szeretnénk, vagy nem tudunk várni, marad a fizetős szolgáltatás igénybevétele. Sok céget találhatunk az interneten, akik vállalják a munkát, de javaslom mindenkinek, hogy alaposan kérdezze ki a lomtalanításra vállalkozót mielőtt megállapodnának. Egy részletes telefonos (még jobb ha személyes találkozó) egyeztetés a pontos mennyiségéről az elszállításra váró lomoknak az alapja egy korrekt árajánlatnak. Nem csak a mennyiség a fontos, hanem az is milyen típusú hulladékok vannak még esetleg, mert előfordulhatnak olyan esetek is, amikor kifejezetten veszélyesnek számító anyagokat kell eltávolítani.

Mi tehát a legjobb megoldás?

Nyilvánvalóan én azt javaslom vegye fel velünk a kapcsolatot, mert minek fizetne valamiért, ha azt ingyen is megcsinálja Önnek valaki. Fizetős szolgáltatást azután is ráér keresni, ha valami oknál fogva nem tetszene a mi ajánlatunk, ami elég ritka eset szerencsére.

Kapcsolat űrlap:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Értékeld az oldalt kérlek!
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 6 votes)
Mikor lomtalanítsunk?, 5.0 out of 5 based on 4 ratings
Kulcs-szavak: , ,
Kategóriák: Budapesti lomok, Ingyenes Lomszállítás, lomtalanítás 2013, Lomtalanítás Budapesten