Megszünteti a Budapest a kipakolós lomtalanítást 2013-ban


A jelenlegi tervek szerint idén 2012-ben lesz utoljára hagyományos kipakolós lomtalanítás Budapest kerületeiben. Az FKF Zrt terveiben az szerepel, hogy 2013-tól a lakók telefonon kérhetik a konténer kihelyezését egy évben egyszer a házuk elé. lakóközösségek esetén közösen egyeztetett időpontban.

Idén még a kipakolásos módszert alkalmazzák a kerületekben, ráadásul a lomtalanítási időpontokat is nyilvánosságra hozza az FKF a honlapján. Indoklásukban azt hangsúlyozzák, hogy a lakóknak szükséges tudniuk hogy mikor számítsanak rá, legyen idejük felkészülni. Természetesen ezzel együtt jár a “guberálók” hada, és a lomizásból megélni szándékozók kitelepülése az érintett helyekre “helyfoglalás” céljából. Bizony ezzel mindig is komoly gondok voltak, nem mintha sajnálná bárki is a számára haszontalanná vált holmikat tőlük, viszont azzal hogy napokig ott kempingeznek az utcán, együtt járnak bizonyos kellemetlen mellékhatások..

Az új lomtalanítási rendszerben  ezek a problémák nagyrészt eltűnnek. Minden lakó / lakóközösség évente egyszer kérheti telefonon a konténer kihelyezését. Feltétele továbbá, hogy azok kérhetik ezt a “privát lomtalanítást” akik fizetik a szemételvitel utáni járulékot. A Duna TV híradójában  Rácz András államtitkár szerint ez  nem kerülne többe a városoknak, mert az értékesíthető hulladék eladásából befolyó összeg fedezne minden költséget. Arról nem szólt, hogy mégis hogyan képzelik ezt az értékesítés dolgot, mert tudomásunk szerint sem infrastruktúrája, sem emberei nincsenek sem a fővárosnak, sem az FKF zrt. -nek a feladat elvégzésére.

Mi mindenesetre továbbra is megmaradunk mindazoknak akik nem akarnak cipekedni a lehordással, nem tudnak a megkelölt időpontban otthon tartózkodni, vagy bármi egyéb okból nem élnek az új lehetőséggel. Megoldásként bármikor hívhatnak minlket is, és ingyen lehordjuk, elszállítjuk, kitakarítjuk.

Ne habozzon szabaduljon meg a lomjaitól a mi segítségünkkel, kérjen visszahívást most!
 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Értékeld az oldalt kérlek!
Rating: 4.0/5 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -5 (from 15 votes)
Megszünteti a Budapest a kipakolós lomtalanítást 2013-ban, 4.0 out of 5 based on 9 ratings
Kulcs-szavak: , , ,
Kategóriák: Budapesti lomok, Hírek, Ingyenes Lomszállítás, Lomtalanítás, lomtalanítás 2013, Lomtalanítás Budapesten